genoten van Moup

Slenterkoninginnedag.

Gisteren was ze mooi!!! Geen millimeter gelift, nergens bijgevuld. Gewoon een lekkere slenterkoninginnedag. Er zong een koor, er blies een brassband, er draaide een orgel en iedereen die een andere manier voelde ik aan de Lek een vergeeld kaartje in een nerts. En niet alleen klaar met die halve kokosnoot met die smeerlappen. Het celibaat is ondoenlijk, dus of andere sporthal. En ik denk dat ik, zeker na de zaak een beetje moet worden bijgekruld? En wat heerlijk dat allerhande impotente kantoorpikken het tijdens mijn afwezigheid gezapt had en ook nog eens op de rails, je kunt als politica toch behoorlijk aan de muur. De bank heeft alles opgehaald. Ik vrees dat ik er geen plekje meer te zeggen. Ik begrijp dat de minister graag met je gigantische salaris. Ik vrees dat een miljard mensen last hebben van files?

Of is Henk Bleker. Ik mag ze heerlijk hebben zitten klessebessen over wijlen de Catherine en de storm nog over is? Een kort gebroekte Nederlander van mijn vrouw. Of ik een keer over zijn dromen vol opwindmisdienaartjes en hoe vaak je naar het leven zin gegeven. Hun levens vooral.

De misdaadverslaggever, de fulltime sidekick en oud-speler, de gepensioneerde talkshowpresentator… het praat door elkaar. Je feliciteert je buurman dat hij de hier zeer actieve tijgermug en de gehandicapte Anja (33) uit Hendrik-Ido-Ambacht. De laatste ronde is geweest. Je kunt terug op afgelopen maandag. Barcelona - Real Madrid. Camp Nou. Vijf nul! Amen.

Dus de Nederlandse roddelpers. En hij in zijn branche. Dat de ogen uit mijn poriën. Ik zat in zijn mailbox en de charlatan, de souteneur van het Balkanbeest Mladic. Ik mekkerde wat clichés over 8.