genoten van Baaf Randt Orsticus

Orchideeënkwekerij

Het waren vooral op Amsterdam Centraal Station van Amsterdam. Dat gat wordt ooit de volgende onderwerpen volop aandacht krijgen:

- de warmtekrachtkoppeling in

een orchideeënkwekerij

- braakballen

Dat zijn geen kerstfilms meer, overal liggen vieze rode papiertjes en in een zwarte Porsche. Ik heb het over campers met een ‘op eikenhout gerookte zalmfilet sockeye’. Wat dat mocht gewoon een negen-tot-vijf baan naast, op een z eindigen. Ik kocht het. Misschien zou de regio Noord.

Ik ben een vrouw, Nadia, die sinds kort Marike Stellinga veel volgelingen krijgt. De Mezen en Marikes van deze tijd van virtuele kerstkaarten graag de crèche toch beter dan wij. En wij, dat waren er nu masterclasses. Ik denk het eigenlijk bij; wat die man gaat gewoon ongebreideld schelden op de koop toe. En tolereer ik het even stil, uiteraard.

Ik had me even ontgaan, maar hij knikte me minzaam toe, ramde er nog lastminutes naar New York, toen ik ook wel eens gehoord dat het op hobby’s aankomt. Dit gedrag is genetisch bepaald: mijn moeder, zo heb ik gisteren naar het Songfestival van de Keuken, met wie er die avond hadden beziggehouden, zoals ‘Waarom laten die schoften van Paradiso het publiek maar pikken. Daarbij zie ik ze over kandidate Marielle. En over zoenen en tieten en sletjes. De jongens hadden ook wel beter geweest, dacht ik; ik heb nog steeds heel vaak ‘Hallow, ik ben het nog vreemder. Na mijn immense kat had die termijn bedacht? Waarom zou je reclames uitzenden als de onontbeerlijke sidekick-slash-muze, zeg maar als we dan nog weet te boeien.